Jogásznapló és Zsebnapló 2008

7.345,- Ft
Jogásznapló és Zsebnapló 2008

7.345,- Ft


Leírás:

A kiadványban megtalálhatóak a minisztériumok, az országos hatáskörű szervek, központi hivatalok, Budapest és megyék szerinti bontásban a bíróságok, ügyészségek, rendőrségek, közjegyzők, bírósági végrehajtók, földhivatalok, önkormányzatok, gazdálkodó szervezetek, szövetkezetek, regionális közigazgatási hivatalok és kirendeltségeik, érdekképviseleti szervek, diplomáciai képviseletek és az országban működő valamennyi ügyvéd adatai.
A Jogásznapló információt nyújt az országban működő jogi karokról és oktatóikról, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választott bíróságról, valamint a Pénz- és Tőkepiaci Állandó Választott bíróságról.
A Jogásznapló utolsó fejezete tartalmazza a helységnévtárat, amely az országban egyedülállóan a helységek neve mellett közli a bírósági és földhivatali illetékességet is, valamint megtalálhatóak benne az igazságügyi szakértői intézetek és irodák, a fontosabb illetékek, a megyei földművelésügyi hivatalok, regionális fejlesztési tanácsok és a megyei területfejlesztési tanácsok. Külön említést érdemel a XIII. fejezet, amely az Európai Unió jelentősebb intézményeit és egyéb nemzetközi szervezetek adatait is tartalmazza.
Az eddigi jól bevált gyakorlatnak megfelelően a 2008. évi Jogásznapló is tartalmazza heti és havi, valamint a 2009. évi összesített naptárat.