A Kúria és elnökei IV. Bibliotheca Curiae sorozat Mennyiség: 1
4.000,- Ft
» Részletek megtekintése
Miel?tt megismertelek Mennyiség: 1
3.690,- Ft
» Részletek megtekintése
Az élettársak és vagyoni viszonyaik Második, átdolgozott kiadás - Új magánjog sorozat 14. kötete Mennyiség: 1
7.000,- Ft
» Részletek megtekintése
Szörnyen jó szakácskönyv Mennyiség: 1
3.490,- Ft
» Részletek megtekintése
Részösszeg: 18.180,- Ft
 
Bevásárlókosár:  4 item(s)
Főoldal » Katalógus » Szállítás
Garancia    Az adatkezelésről    Az áruház használata
Főldal Gyorskeresés Kapcsolat Profil
AÁBCDEÉFGHIÍJKLMNOÓÖŐPQRSTUÚÜŰVWXY
Kategóriák 
 Könyv » (1349)
Bejelentkezés 
Információk 
Elérhetőségek
Fizetési mód
Eladó adatai
Szállítási és fizetési feltételek
Minőségi garancia
Szállítás
Az adatkezelésről
Az áruház használata
Vevőszolgálat
Használat feltételei

Szállítás

Minőségi garancia

A Covia Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság Minőségi garanciát vállal az általa árusított könyvekre. Ha a megrendelt könyv nyomdai hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt a Covia Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság díjmentesen kicseréli. Amennyiben a csere lehetőséget nem kívánja igénybe venni, a Covia Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság a vételárat visszatéríti a vevőnek. A csere lehetősége nem vonatkozik az "Akciós" oldalon található termékekre. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 151/2003. (IX. 22.)sz. Kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

A szavatosság és a jótállás szabályai

Fogyasztási kifogás eseténk kérjük azonnal vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal. Elérhetőségeinket a Vevőszolgálat vagy az Elérhetőségek menüpontban találhatja meg.
Szavatossági igény estén a vevő kérheti a termék javítását, cseréjét, vagy a vételár csökkentését. A szavatosság időtartama hat hónap. Szavatossági igény érvényesítésére két év áll a vevő rendelkezésére. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető. Jótállás (garancia) csak tartós használati cikkekre, például mosógépre, számítógépre, tévére vonatkozik.) A szavatosság szabályait a Ptk 305-311/A §-a, míg a jótállás szabályait a Ptk 248. §, kötelező jótállás esetén ehhez kapcsolódóan az egyes kormányrendeletek tartalmazzák. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben(megtekintheti ide kattintva) foglaltak az irányadóak.

Hibás árucikkek cseréje, fogyasztói kifogás

Amennyiben az átvett árucikk hibás, a vevő elsősorban kérheti az árucikk cseréjét, vagy megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Az árucikk hibáját, cseréje iránti igényt vagy más fogyasztói kifogást a vevőszolgálat felé kell jelezni. Email: konyvker@covia.hu. A hibás árucikk cseréjére a Ptk 305-311/A §-okban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben(megtekintheti ide kattintva) foglaltak az irányadóak.

Az elállás joga

Megrendelése során Ön élhet a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendeletben (megtekintheti ide kattintva) illetve a 213/2008. (VIII. 29.) Kormányrendeletben (megtekintheti ide kattintva) részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.
"... 4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát
a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az idopontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig,
b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az idopontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja.
(3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben - a termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettol az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra.
(4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.
(5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésobb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.
(6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszeru használatából eredő kárának megtérítését.
5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot
a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;
c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;
d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;
e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;
f) szerencsejáték-szerződés esetében. ..."

Linkek

- NFH (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság)
- MKEH (Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal)
- OFE (Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület)
- Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályok és rendeletek
  Folytatás  
TOP 10 
01.Ptk. Fordítókulcs Oda-Vissza
(Kötet önállóan)
02.Jogásznapló és Zsebnapló 2009
03.2013. ÉVI V. TÖRVÉNY A POLGÁRI TÖRVÉNYKÖNYVR?L - Indoklással!
04.A Polgári Törvénykönyv - Jogszabálytükör (2013)
Dr.Gárdos Pét
05.A Polgári Törvénykönyv Magyarázatokkal
Vékás Lajos
06.Az Öt Sérülés, Mely Megakadályozza, Hogy Önmagad Légy
07.dr. Kemenes István - Az építési vállalkozási szerz?dések
08.Rózsás Eszter - Alkotmányjog és közigazgatási jog II.
09.Sárosi György - Veszélyes áru raktárlogisztika - korszer? követe
10.Csutora Mária, Kerekes Sándor - A környezetbarát vállalatirányít
Hírlevél
Hírlevélről való leiratkozási igényét, kérjük írja meg a covia [kukac] covia [pont] hu email címre. A hírlevélre feliratkozhat a regisztráció részeként.